Protest la termocentrala Mintia

de SSH07 SEPTEMBRIE 2020

Ziua 5

Este cea de a cincea zi în care angajații termocentralei Mintia, protestează vizavi de neacordarea drepturilor de natură salarială și a incertitudinii în ceea ce privește viitorul acestui producător de energie electrică și termică.

Cinci salariați aflați în greva foamei.

Soluțiile găsite de angajator, verificarea sistematică a pontajelor, cine ce statut are, este la servici, este la protest.

Soluțiile găsite de unii politicieni, pasarea răspunderii pe umerii sindicatelor, sindicatele sunt de vină pentru acțiunile (a se citi inacțiunile) Ministerului Energiei Economiei și Mediului de Afaceri

Situaţia actuală, se datorează celor care au refuzat să acorde un minim de atenţie solicitărilor noastre şi pentru asta, în locul lor, NOI VĂ CEREM SCUZE!

SCRISOARE DESCHISĂ către beneficiarii sistemului centralizat de termoficare din Deva

Video ziua 5

Ziua 4

Este cea de a patra zi în care angajații termocentralei Mintia, protestează vizavi de neacordarea drepturilor de natură salarială și a incertitudinii în ceea ce privește viitorul acestui producător de energie electrică și termică.

Cinci salariați au apelat la o formă extremă de manifestare individuală, Greva FOAMEI

Cum era de așteptat, factorii de decizie în loc să caute soluții pentru rezolvarea problemelor, au căutat soluții pentru intimidarea salariaților. Prin adresa primită pe e-mailul sindicatului angajatorul arată faptul că forma de manifestarea extremă -GREVA FOAMEI, este o încălcare flagrantă a regulamentului de ordine interioară

Greva FOAMEI

Greva foamei este refuzul hranei, de către o persoană, ca un semn de protest împotriva unui act sau tratament abuziv, orientat în special împotriva unei autorități

Greva foamei este o formă de protest care are ca scop obținerea rezolvării anumitor revendicări. Nu este reglementată de vreo lege anume. Ea este, practic, alegerea ca ultimă formă de protest a celui care consideră ca toate celelalte forme de revendicare sunt epuizate.

Video ziua 4

Un europarlamentar la termocentrala Mintia

Europarlamentarul Maria Grapini, a sosit la termocentrală, unde în urma discuțiilor cu salariații a elaborat următorul document:

Protest la termocentrala Mintia-ziua 4

Ziua 3

Este cea de a treia zi în care angajații termocentralei Mintia, protestează vizavi de neacordarea drepturilor de natură salarială și a incertitudinii în ceea ce privește viitorul acestui producător de energie electrică și termică.

Reamintim faptul că termocentrala Mintia este oprită din lipsa stocurilor de cărbune, încă de sâmbătă noaptea, deși am solicitat inclusiv Ministerului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), în mod repetat, constituirea acestor stocuri tocmai pentru a preîntâmpina oprirea termocentralei.

Aprilie 2020
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunoștiința opiniei publice și a locuitorilor municipiului Deva, existența riscului de oprire a termocentralei Mintia în perioada următoare din cauza lipsei stocurilor de cărbune și a întreruperii circulației trenurilor pe calea ferată în intervalul 23-29 aprilie 2020, pentru efectuarea unor lucrări programate.

Noiembrie 2018
Consiliului de Administraţie al CEH, refuză asigurarea stocurile de cărbune necesare realizării programului de iarnă, blocând achiziţia din alte surse

Rezumatul zilei 2

Protest la termocentrala Mintia-ziua 3

Ziua 2

Este cea de a doua zi în care angajații termocentralei Mintia, protestează vizavi de neacordarea drepturilor de natură salarială și a incertitudinii în ceea ce privește viitorul acestui producător de energie electrică și termică.

Soluții? Așteptăm!

Protest la termocentrala Mintia- ziua 2

Manifestare spontană la termocentrala Mintia

În această dimineață angajații termocentralei Mintia, au refuzat preluarea locurilor de muncă nemulțumiți de rezultatul protestului din data de 18.09.2020, protest desfășurat pe fondul neacordării drepturilor de natură salarială și a incertitudinii în ceea ce privește viitorul acestui producător de energie electrică și termică.

Reamintim solicitările salariaților:

1. plata restanţelor de natură salarială neachitate în ultimele 5 luni către angajaţii Complexului Energetic Hunedoara;
  2. un program pentru funcţionarea termocentralei Mintia (reorganizarea Societăţii Complexului Energetic Hunedoara S.A.) prin care să se asigure securitatea energetică a României în vestul ţării, respectiv siguranţa locurilor de muncă;
  3. în urma reorganizării Societăţii Complexului Energetic Hunedoara S.A., în situaţia dării în plată a termocentralei Mintia, aceasta să fie transferată ca un întreg (cu toate grupurile energetice);
  4. în lipsa unui program pentru funcţionarea termocentralei Mintia (reorganizarea Societăţii Complexului Energetic Hunedoara S.A.), vă solicităm asumarea de către dumneavoastră domnule prim-ministru şi a partidului pe care îl conduceţi, a unui PROGRAM DE ÎNCHIDERE a termocentralei şi asigurarea măsurilor de protecţie socială pentru toţi salariaţii care desfăşoară activitate în cadrul termocentralei. În cazul PROGRAMULUI DE ÎNCHIDERE salariaţii solicită:
    • plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei / salariat,
    • 24 de luni venit de completare,
    • plata pensiilor în afara sistemului legal pentru salariaţii care şi-au pierdut locul de muncă, inclusiv în cazul falimentului societăţii, sau sunt pe cale să-şi piardă locul de muncă, cu un stagiu complet de cotizare dacă au 15 ani vechime sau la 45 ani, vârsta minimă.

Protest la termocentrala Mintia

Cum devin membru?

Despre noi

Pentru a vă forma o părere despre organizația noastră, precum și pentru a afla demersurile efectuate de către organizație, este important să accesați sursele puse la dispoziție, respectiv:
pagina noastră de știri ,
- pagina noastră de facebook,
-pagina noastră de twitter,

Încercăm să oferim cât mai multe informații despre demersurile noastre, despre problemele întâmpinate și stadiul acestora.

Organizația este tânără raportată la vechime, însă în această perioadă am ajuns să discutăm la aceeași masă cu reprezentanți ai Guvernului și ai Ministerelor care au responsabilități în domeniu, spre rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă atât membrii pe care îi reprezentâm cât și firmele din care provin aceștia.

Parte din demersurile noastre se regăsesc pe pagina noastră de știri

Vreau să fiu reprezentat!

• TE-AI SĂTURAT SĂ-ȚI FIE ÎNCĂLCATE DREPTURILE?
  • CONSIDERI CĂ LUPTA DUSĂ DE UNUL SINGUR ESTE FOARTE ANEVOIOASĂ, COSTISITOARE ȘI DE CELE MAI MULTE ORI ESTE ÎN DEZAVANTAJUL TĂU?
  • VREI SĂ FI REPREZENTAT ÎN FAȚA ANGAJATORULUI DE O ECHIPĂ CU EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIUL LEGISLAȚIEI MUNCII?

Vino alături de un colectiv UNIT și PUTERNIC !

CUM DEVIN MEMBRU?
AVANTAJE

M-am hotărât!

Cunosc avantajele oferite de un sindicat puternic. Știu că este în beneficiul meu să ader la această organizație.